Facebook YouTube
PFS »  Zpravodajství »  1999 Praha, postrach přeborových celků v Poháru, se jede na Uhelné sklady pokusit o zázrak

1999 Praha, postrach přeborových celků v Poháru, se jede na Uhelné sklady pokusit o zázrak

30. dubna 2008 07:00 » Jakoby divizní celek vyřadil v domácím Poháru dva ligové soupeře a teď se chystal na třetího. Podobně to v této sezoně mají fotbalisté týmu 1999 Praha. Účastník II. třídy v Poháru PFS přešel přes přeborovou Uhříněves i Újezd nad Lesy a dnes ho čekají Uhelné sklady, které patří do užší špičky soutěže. „Že bychom i do třetice postoupili? To by byl zázrak,“ myslí si Andrej Šnajder, hrající člen vedení klubu, který byl založen před devíti lety.

Proč by se vám to nemohlo podařit, vždyť už jste přešli přes Uhříněves i Újezd?

Oba soupeři nás podcenili a poslali do zápasu kombinované týmy. S Uhříněvsí jsme hráli opravdu dobře a o gól vyhráli. S Újezdem to bylo jiné. Dostal nás pod velký tlak a dál jsme šli až na penalty.

 

Takže něco podobného dnes podle vás nehrozí?

Uhelné sklady jsou z této trojice určitě nejkvalitnější soupeř, je to favorit na zisk trofeje. Navíc nemají béčko, takže nemůžou postavit nějaký mix.

 

To vás tedy čeká opravdu těžká práce.

Tak to určitě. Ale nejedeme tam s tím, že chceme prohrát, i když jiný výsledek by byl zázrak.

 

Jaký výsledek byste tedy bral?

Nechtěli bychom dostat veký nářez. Porážka třeba o tři góly by byla v pohodě. Před šesti lety jsme v Poháru dostali 12:1 od Horních Měcholup. Něco podobného nechceme rozhodně zopakovat. Uhelkám se to pokusíme co nejvíc ztížit.

 

Berou si třeba vaši spoluhráči v práci dovolenou, aby si proti Uhelným skladům zahráli? Přeci jen se začíná dost brzy.

Po domluvě s Uhelnými sklady jsme posunuli začátek na 17.30, i tak ale budou kluci muset jít z práce dřív. Chceme se sejít v nejsilnější sestavě.

 

Vypadá, že tuhle soutěž berete docela vážně.

Pro nás je Pohár dobrý hlavně v tom, že na přátelák ani náhodou neseženeme přeborový tým. Takhle si vždycky zahrajeme s dobrým soupeřem, je to takové zpestření.

 

Své pohárové zápasy hrajete vždycky u soupeře, proč?

Je to taková tradice. Naše domácí hřiště na Děkance nebývá vždycky volné, takže je nejjednodušší zeptat se soupeře, jestli by se to nemohlo sehrát u něj. Uhelky s tím neměly problém.

 

Takže jste specialisté na zápasy venku?

To zase ne, ve druhé třídě je pro nás domácí prostředí důležité, ještě jsme doma neztratili ani bod.

 

I díky tomu vedete skupinu D a míříte do I. B třídy.

Určitě chceme postoupit.

 

To by byl pro váš klub historický úspěch, že?

To ano. Ze začátku jsme hráli třetí třídu, pak se nám povedlo postoupit do druhé, teď chceme zase o soutěž výš. Vedeme o čtyři body před Pragou, ale ta má zápas k dobru. Každopádně to máme pořád ve svých rukách. Chceme poznat, jaký je rozdíl mezi druhou třídou a I. B třídou. Kdyby se nám postup povedl, rozhodně se v ní chceme udržet. Ale nikdo neví, co od toho čekat.

 

Máte v týmu nějaké známější jméno?

Většina kluků, co za nás hraje, přijela do Prahy studovat. Fotbal hráli v dorostu, ale pak třeba přestali kvůli zranění. Jsme spíš velcí srdcaři. Jsme trošku nestandardní klub. Třeba nemáme mládež, ani funkcionářské zázemí, jako jiné kluby.

 

Jak to pociťujete?

Že třeba nejsme pod záštitou nějaké městské části, nebo že si musíme na každý zápas pronajímat hřiště.

 

To platí kdo?

Máme sponzora, ale vybíráme i příspěvky mezi sebou. Hráči jsou zároveň funkcionáři klubu, jako já. Jen trenéra máme nehrajícího, ale byly doby, kdy byl i hrající.

 


Program dnešních čtvrtfinálových zápasů Poháru PFS, úřední čas 17 hodin:

Aritma - Třeboradice
Cholupice - Libuš
1999 Praha - Uhelné sklady
Radotín - Meteor

-tru-

Soutěže

Soutěže